Fredagshilsen fra GlobeSearch

12 okt Fredagshilsen fra GlobeSearch

Weekenden kickstartes hos os med et smil og en fælles fredagsplanke.

At indføre en daglig planke kan være en god fysisk udfordring til dig og dit team, som ikke tager mere end et par minutter om dagen.

Du kender det måske selv; at sidde en hel dag foran en computerskærm kan give følelsen af firkantede øjne, og koncentrationsevnen daler, som timerne går. Den umiddelbare løsning kan for mange være at gå ud og lave en kop kaffe, men der findes en alternativ løsning, hvor hele kroppen aktiveres.

Smid alt hvad du har i hænderne i et minut, læg dig på gulvet og lav en planke. Du kan med fordel involvere dine kollegaer, hvilket kan øge motivationen og bidrage til holdånden. Hvis I begynder at planke hver dag, vil I opleve en række fordele.

Fem fordele ved at planke hver dag

  1. I vil mindske stress og mentale spændinger
  2. Jeres ydeevne samt mave- og ryg muskulatur bliver forbedret
  3. Jeres stofskifte øges
  4. Jeres kropsholdning bliver bedre
  5. I vil øge jeres krops fleksibilitet

 

Disse fordele vil I opleve, hvis I ligger i blot ti sekunder til et minut dagligt i planken. Bevidstheden bevæger sig på få sekunder fra hovedet, ud i kroppen. Dette kan være en god måde at nulstille tankerne på og få fornyet energi til at løse dagens opgaver.

For at få det fulde udbytte, er det dog vigtigt man lærer at ligge i planken korrekt fra start.

Sådan laver man planken korrekt

Fødderne skal forblive stabile

Benene skal være samlet og udstrakte

Balderne skal være spændte

Lænden skal holdes ret

Maven skal være spændt

Albuerne skal være placeret direkte under skuldrene

Kom godt i gang

Hvis man ikke er vant til at lave planken, kan det være en fornuftig idé at starte roligt op. Dels for ikke at miste motivationen, men også for at undgå smerte og fysisk ubehag. Man kan med fordel starte den første uge med at ligge i ti sekunder, og efterfølgende forsøge at gå fem sekunder op hver anden uge. Dette vil også medføre en gradvis opbyggelse af styrke.

Her hos os har vi gjort forsøget og har nu i et års tid lavet planken (næsten) hver dag. Vi mener, at det har bidraget til holdånden, og det giver en følelse af overskud og handlekraft.

God weekend!

 

Kilde 1, kilde 2.

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar